De leukste Spaanse Restaurants van Amsterdam

Denk je aan Spaans eten, dan denk je aan tapas, sangria en bovenal die heerlijke mediterrane sfeer. Wij hebben ons ondergedompeld in deze sferen en gingen in Amsterdam op zoek naar de beste en leukste tapas restaurants. Nou, die hebben we absoluut gevonden!

Oresti’s taverna

Oresti’s is het mediterrane restaurant van eigenaar Orestis. Op de kaart staan zowel Griekse, Spaanse, als Italiaanse gerechten, maar omdat wij er voor de Spaanse keuken komen gaan we alleen voor Spaanse gerechtjes. Absoluut geen slecht idee, want het bereiden van heerlijk Spaans eten hebben ze hier wel in de vingers.
Oresti’s Taverna

We genieten van Iberico ham met amandelschaafsel, gamba’s in knoflookolie, Manchego kaas, patatas bravas en gefrituurde aubergine. Als afsluiter een proeverij van nagerechten, bestaande uit brownie, cheesecake, stukjes appelflap en baklava. Daarna wordt ons op het hart gedrukt om toch écht even een speciaal likeurtje te proeven, die schijnt te smaken naar boomschors. Je leest het goed: boomschors. Zijn we natuurlijk wel voor te porren, en we moeten toegeven: de Griekse Skinos is het proberen waard!

Al met al is Oresti’s taverna een dikke aanrader en zonder twijfel een plek waar we terug gaan komen. We zijn maar al te nieuwsgierig naar de Griekse en Italiaanse gerechten en zullen de avond wederom afsluiten met een shotje Skinos, gewoon omdat het kan.

Oresti’s taverna, Overtoom 5-H, Amsterdam

Lees het artikel hier

Credits: Dyan Kloosterboer
https://culi-amsterdam.nl/