Lekker eten, voor iedereen: Oresti’s Taverna

“Maar, hebben ze daar dan ook spareribs?” Het is altijd lastig om iedereen in het gezin tevreden te stellen met het restaurantje waar je eten gaat. Zus eet geen vlees meer, broer alleen maar en moeders…, ja die is niet zo lastig, die eet alles. Een leuk dagje Amsterdam afsluiten, waar doe je dat dan? Bij een lekker familierestaurantje met genoeg mogelijkheden op de kaart!

Oresti’s Taverna is een mediterraans restaurant op de Overtoom in Amsterdam. Ze serveren niet alleen Spaanse gerechten, maar het beste uit alle keukens rondom de Middellandse Zee. En zo brengen zij ook hun concept naar Griekenland met een tweede familierestaurant ‘To Steki Tou Oresti’

Voor iedereen iets lekkers

Naast de Spaanse tapas, kan je onder meer ook genieten van Griekse mezze of Italiaanse antipasti. Hier serveren ze gewoon tapas in de breedste zin van het woord. Voor iedereen wat lekkers dus! Mocht je niet van vlees houden, dan zijn bijvoorbeeld de barbabietola carpaccio (carpaccio van bieten) of het geitenkaasje uit de oven prima keuzes (mocht dochterlief hierom vragen). Mocht je wel van vlees houden, dan kunnen we je verklappen dat ze hier de allerlekkerste ossenhaas serveren…

Kreunen is toegestaan

De ‘Solomillo de la casa’ (spaans), hier komen we voor terug! Ossenhaas geserveerd op een heet bord met zongedroogde tomaten, pijnboompitten en een mediterrane kruidenmix. Het bord gaat zonder de ossenhaas in de oven. Hierna wordt de ossenhaas op het bordje gelegd waardoor het precies goed kan garen door hier ook een hete jus overheen te gieten met de zongedroogde tomaten, pijnboompitten en mediterrane kruidenmix. Je wil je ossenhaas niet anders meer hebben nadat je deze geproefd hebt!

Natuurlijk zijn er nog veel meer gerechten waar je uit kan kiezen, bekijk de menukaart vooral zelf even! Onze aanraders naast de ossenhaas is de classic ‘Gambas Oresti’s’ (italiaans), grote garnalen met dille en pikante roomsaus en de ‘Polpo a la Griglia’ (Italiaans), gegrilde octopustentakel afgeblust met wijnazijn en zeezout.

Feest op tafel

De hele avond is het een feestje op tafel, maar aan het eind van de avond bestel je natuurlijk de klap op de vuurpijl: Grand Dessert.

Lekker met het hele gezin aanvallen van een plateau vol huisgemaakte toetjes als cheesecake, bougatsa (een Grieks ontbijtgebak van een soort pudding tussen filodeeg) met sorbet bloedsinaasappelijs (prefecte combinatie!), baklava en tarta manzana (bladerdeeg gevuld met appel, rozijnen & licor 43) met kaneelijs… Die laatste is natuurlijk voor papa en mama, want dan kan je zeggen dat de kids dit niet mogen hebben met alcohol. Des te meer voor jullie!

Toevallig in Griekenland?

Dit onwijs lekkere en gezellig familierestaurantje kan je niet alleen vinden op de Overtoom, maar ook in Griekenland op het volgende adres: Ζαγορίου, Dilofo 440 07. Heb je direct een nieuw vakantie adresje!

Lees het artikel hier

Credits: Ronald Hendriks
www.misterdaily.nl/