Oost, West, Oresti’s Taverna Best

Waar Amsterdam bekend staat om zijn heerlijke restaurantjes waar je uit je werk neerploft om lekker wat te eten of gewoon lekker te gaan borrelen, zijn er nog heel wat onontdekte pareltjes. Zo zit ook de Overtoom vol met plekjes waarvan je nooit wist dat je ze miste, tot nu! We hebben een hidden gem ontdekt en het zou gemeen zijn om dit niet met jullie te delen.

Oresti’s Taverna heeft alle verwachtingen overtroffen! Dit is niet zomaar de zoveelste tapas tent in Amsterdam. Dit is jouw nieuwe favoriete tapas tent in Amsterdam! Oresti’s Taverna is een mediterraans restaurant op de Overtoom in Amsterdam. Ze serveren niet alleen Spaanse gerechten, maar het beste uit alle keukens rondom de Middellandse Zee!

Genieten in het avondzonnetje

Alle restaurants waar we een stukje over schrijven vinden we werkelijk heerlijk, het gebeurd echter zelden dat er écht weer eentje flink uit springt. Tot we plaatsnamen op het heerlijke terrasje van Oresti’s Taverna. Wees hiervoor trouwens op tijd, want iedereen wil uiteraard van de laatste zonnestralen genieten! Binnen zit je overigens ook heerlijk, de sfeer is om je direct bij thuis te voelen. Op de komende mooie zomerdagen raden we je aan de avond te starten met de Cava Sangria, dan is het net of je je in Spanje waant. Naast de Spaanse sangria en tapas, kan je ook genieten van Griekse mezze of Italiaanse antipasti in een ontspannen sfeertje. Sangria op? Geniet dan van een van de heerlijke wijnen die ze schenken.

De keuze is reuze

Oresti’s Taverna heeft een kaart vol met lekkernijen die je gewoon allemaal wil proberen. Om die reden raden wij zeker, zonder twijfel, de tapaskaart aan. Ze serveren ook hoofdgerechten, maar waarom zou je jezelf beperken tot één keuze als alles zo verrukkelijk is? Om jullie nog wat lekkerder te maken: de classic Gambas Oresti’s (grote garnalen met dille en pikante roomsaus) in combinatie met tzatziki en pitabrood was onze favoriet. De saus waar deze gamba’s in drijven is zo heerlijk, we hebben het gehele schaaltje uitgelikt! Ook wil je de barbabietola carpaccio, het geitenkaasje uit de oven en goed gegrilde tonijn absoluut niet overslaan.

Kers op de taart

De avond is natuurlijk niet compleet zonder een toetje in je buik, of ten minste, toetjes gaan naar je hart toch? Aangezien wij ontzettend slecht zijn in kiezen, zijn we gegaan voor een Grand Dessert. Een perfecte mix van (met liefde) huisgemaakte toetjes als cheesecake, bougatsa (een Grieks ontbijtgebak van een soort pudding tussen filodeeg) met sorbet bloedsinaasappelijs (prefecte combinatie!), baklava en tarta manzana (bladerdeeg gevuld met appel, rozijnen & licor 43) met kaneelijs… Je zal wel begrijpen hoe blij verrast we weer werden van dit eind gerecht op tafel!

De vestiging van Oresti’s Taverna in Amsterdam wordt gerund door twee super leuke zussen en heel gezellig personeel. Waar wij te vinden zijn voor een mooi drankje en goed eten deze zomer, is ons wel duidelijk! Mocht je nou toevallig in Griekenland zijn, ga dan even langs bij de vestiging daar. Die wordt namelijk gerund door de ouders van deze twee meiden! Deze familiesfeer is in het restaurant te merken, we voelden ons helemaal thuis en komen zeker nog eens terug. Bedankt!

Lees het artikel hier

Credits: http://www.blvd.nl/